Grønne smoothies til babyen – opskrift

Smoothies med frugt og grønt til baby II

Den første opskrift på smoothies var et stort hit og jeg er blevet spurgt om jeg ikke vil lægge flere af mine opskrifter på nettet. Det vil jeg selvfølgelig gerne. Her følger en opskrift på grønne friske smoothies. Har du ikke læst den første, kan du finde den HER.20161126_124013

Ingredienser:

  • En portion hvide bønner, en dåse
  • en moden avokado
  • en håndfuld frossen spinat
  • en agurk
  • et æble
  • to små bananer
  • en pose stikkelsbær (eller andre bær, dog ikke jordbær)
  • et glas æblemost

Du kan købe smoothieposer i flere størrelser og mange steder. De store babybutikker tager ofte 150 kr for 3 poser men det kan selvfølgelig gøres meget billigere. Jeg har fundet en online handel der også sælger forskellige typer. Så kan man jo vælge den type der passer en bedst.  Bedst til prisen er disse fra babygear.dk (som også har fri fragt 😉 )

Det er vigtigt at give de frosne bær og spinat et opkog for, at sikre at der ikke er nogle bakterier og bøvl i forhold til genfrysning.  Hvis du bruger bær fra din egen have  ville jeg personligt ikke have problemer med bare at bruge dem som de er, men det må du selv lige vurdere.  Vil du være på den sikre side skal de koges. Bruger du bønner fra dåse skal de lige skyldes før de kommes i blenderen. Bruger du tørrede bønner skal de stå i blød ca. 10 timer og koges efterfølgende. Det er ikke altid man lige husker at få dem sat i blød dagen før, og så er det jo godt at have en dåse stående på lager :-).  Når disse små forberedelser er lavet, er det bare at få smidt det hele i blenderen og køre en tur.  Denne portion er lidt til den friske (syrlige) side. Hvis det ikke passer dig (og baby) kan du meget let gøre den sødere. Du kan tilføje et par dadler til opskriften. Man kan selvfølgelig også bare komme almindeligt sukker i, men jeg vil altid fortrække noget sød frugt og holde det så “naturligt” som muligt. Jeg bruger ligeledes også økologisk frugt og grønt (hvor det er muligt) for at undgå rester af sprøjtegifte.

20161126_130523

Portionen giver ca. 1500 ml og svarer til 10 -15 portioner baby smoothies, alt efter posernes størrelse. Rigtig god fornøjelse. Jeg håber din baby bliver lige så glad for opskriften som vores.

Med venlig hilsen Signe 

En tanke om “Grønne smoothies til babyen – opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *