Opskrift på grøntsagsmuffins til baby

Babymuffins med grøntsager – opskrift

20161212_091516

Det kan være lidt af en udfordring at blive ved med at finde på nye og nemme ting som baby kan spise. Hjalte er nu 10 måneder og han vil meget gerne have mad, som han kan spise selv med fingrene lige for tiden. Men man kan godt blive lidt træt af de samme rugbrødshapse og grøntsags stykker. Nu har jeg lavet muffins med grøntsager og de ryger ned med stor velbehag. Altså de skulle lige ses an og testes lidt før han var overbevist om, at det rent faktisk var meningen at det skulle spises. Men hvor jeg dog elsker at se ham udforske og undersøge nye ting. Jeg har valgt at lave mine muffins uden gluten, men du kan bare bruge almindeligt hvedemel hvis du har lyst. Opskriften er den samme.


Ingredienser:

  • 50 g boghvedemel
  • 50 g fuldkornsrismel
  • 100g havremel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 tsk timian
  • peber
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • 1 1/2 dl yoghurt eller Alpros mælkefri yoghurt
  • 1/2 dl oliven olie
  • 100 g blomkål eller broccoli
  • 100 g frost ærter
  • 100 g gulerod (1 stor-3 små)
  • 20 g persille (frost)
  • 1 løg

 

Skær blomkål/broccoli ud i små buketter. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Snit løget i små tern.

20161212_08143720161212_083119

Bland alle de tørre ingredienser til dejen. Tilsæt herefter vand, olie, æg og yoghurt. Rør til massen er homogen. Nu tilsættes alle grøntsagerne og det hele blandes godt. Dejen fordeles i små muffinsforme med en ske. Jeg bruger selv silikoneforme da jeg synes at de er lettere at arbejde med. De slipper let bagefter og man skal ikke være nervøs for at formens siderne falder sammen i ovnen inden dejen er fast. Portionen giver ca 18-20 stykker alt efter hvor store du laver dem.

Hvis ikke du ejer et sæt silikoneforme har jeg her to links hvor de kan købes til en fornuftig pris.

Cupcake-forme, silikone, 6 stk

Sæt med mini-bageforme, 10 stk

(affiliate links)

20161212_083737

Muffinsene skal bages i oven ved 175 grader i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en rist og tag dem derefter ud af formene. Nu kan de kommes i fryseren og tages op efter behov. Da de er relativt små kan de også hurtigt tø op og evt. lunes i mikroen. Pas dog på da grøntsagsstykkerne i muffinsene bliver MEGET varme selvom dejen ikke virker varm.

20161212_091516

Jeg håber din baby og du vil blive glad for opskriften på grøntssagsmuffins og del den gerne med andre i din omgangskreds.

Hvis du trænger til mere inspiration har jeg også to opskrifter på hjemmelavet smoothies med frugt og grønt. Helt perfekt mellemmåltid til at tage med på farten. Du kan finde dem her  opskrift 1  og her opskrift 2

Med venlig hilsen Signe


En tanke om “Opskrift på grøntsagsmuffins til baby

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *