Opskrift på hjemmelavet smoothies til baby

Opskrift på hjemmelavet smoothies til baby

Det er nemt at lave billig og sund babysmoothies. Her er min version.

Jeg giver Hjalte hjemmelavet smoothies som mellemmåltid. Han får 1 per dag og han elsker dem. Jeg har, helt fra starten, været lidt vild med konceptet i forhold til at tage smoothie poserne med når man var på farten, men de er simpelthen så praktiske at vi også bruger dem her hjemme. Jeg laver dem selv af flere grunde. For det første kan jeg godt lige at vide præcis hvad han får at spise, og den eneste måde jeg kan gøre det, er ved at lave det selv. Man hører tit fra eksperterne at man skal holde igen med smoothies, da de ikke er et rigtig måltid og indeholder lige så meget sukker som sodavand osv. Det behøver de jo ikke når man laver dem selv. Mine indeholder både frugt og grønt for at nedbringe sukkerindholdet og give nogle gode vitaminer og mæthed.Jeg har faktisk ikke set smoothies i butikkerne med frugt og grønt der samtidig er økologisk. Det undre mig, og måske findes de, jeg har bare ikke set dem. Den sidste grund til at lave dem selv er økonomi. Der er virkelig mange penge at spare ved selv at smide en gang frugt og grønt i en blender. Og jeg er generelt ret glad hver gang jeg kan se at jeg spare penge. Her følger et forslag til hvad en af vores smoothies kan indeholde.

20161114_105409

 • Et par håndfulde hvide bønner, udblødt og kogt dagen før
 • stokken af en broccoli
 • et æble
 • to små gulerødder
 • to små bananer
 • 3 blommer
 • en poste frost bær
 • et glas æblemost

20161114_065228

Dagen forinden havde vi fået noget med bønner, så jeg lavede bare lidt ekstra. De skal udblødes ca 10 timer og koge en lille time. Andre slags bønner kan sagtens bruges, også dem på dåse 🙂

Stokkene fra broccolien skæres i mindre stykker og gives et opkog. Smid også de frosne bær i gryden sammen med broccolien for at slå eventuelle bakterier ihjel. De skal bare koge ganske få minutter. Fordi at du giver dem et opkog kommer du også ud over problemet med genfrysning.

20161114_070340

Skær stenene ud af blommerne og fjern kernehuset fra æblet. Nu kan du komme alle ingredienserne en en blender og køre den en tur. That’s it!

Jeg hælder dem på små smoothieposer, som kan genbruges igen og igen. Når de er fyldt op smider jeg dem på frys så de kan holde sig. Poserne kan købes mange steder og til mange forskellige priser. Disse er købt via Reshopper til 120 kr. for 10 stk. Netto har også haft nogle hvor man fik 3 stk. for 20 kr. Du kan også købe dem online til en rimelig pris, hos eksempelvis babygear.dk (som også har fri fragt). De store babybutikker tager ofte 150 kroner for 3 poser, og det er jeg simpelthen for nærig til at betale.

20161114_083036

Hvad har det kostet?

 • Bønner 3 kr (det er et skøn)
 • stokke fra broccolien 0 kr da det ellers var blevet smidt ud
 • æble – gratis fra haven
 • blommer 5 kr.
 • frostbær 10 kr.
 • gulerødder 2 kr.
 • æblemost gratis, hjemmelavet
 • bananer 4 kr.

Det giver ca. 2,5 kr. pr. smoothie. Jeg fik 9 poser (af 150 ml) af denne portion, samt et glas til kokken. Selvom du skal ud og indkøbe nogle af de ting jeg har skrevet på til 0 kr. vil du stadig ikke komme over 5 kr. per smoothie. Og det er velratmærke for en økologisk udgave. Til sammenligning koster en almindelig frugt smoothie 8-10 kr. pr. stk. Jeg har derved sparet ca. 65 kroner ved at lave dem selv, og samtidig fået både økologi og grøntsager med i posen 🙂 Det giver en glad mor.

Se flere opskrifter på smoothies her på siden. Baby smoothies II

Jeg håber at i kunne bruge opskriften og har fået lyst til at lave mere babymad selv. Det behøver jo ikke at være besværligt.

Med venlig hilsen Signe


Ny blender?


3 tanker om “Opskrift på hjemmelavet smoothies til baby

 1. Hej Signe. Tak for en super opskrift, den virker så nem og den vil jeg helt sikkert prøve! Men ved du hvor længe poserne kan holde sig i køleskabet efter tilberedning? Og har du forsøgt med at fryse dem? Og hvordan bliver mosen efter optøning? Altså bliver mosen grynet?
  Mange knus Camilla

  • Hej Cammilla. Hvor er jeg glad for at du kunne bruge opskriften.
   Jeg havde en god rutine hvor jeg frøs dem alle, og så tog en ny op hver aften. Jeg lod den tø i køleskabet natten over. De bliver lidt grynede af en tur i fryseren men ikke meget. Jeg ved ikke hvor længe de kan holde sig i køleskabet, men minimum 24 timer. Mvh Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *