Nissehue-hue til de mindste

 

Nissehue-hue

Da den første sne faldt fik jeg virkelig travlt. Jeg var jo slet ikke forberedt! Jeg ville gerne lave et sødt julebillede med den lille fis og det skulle da selvfølgelig være ude i sneen. Men jeg havde intet julet klar til ham. Så måtte jeg i gang med symaskinen og lyn-producere en nissehue. Den skulle dog også være varm og kunne bruges i stedet for en almindelig hue. Derfor blev det til en nissehue-hue. Jeg tænker at der er andre der kunne have lyst til at lave en lille hue til deres små trolde. Her følger derfor en gennemgang af processen. Hvis du har lyst kan du også købe mit mønster via mail for 10 kr.  Se mere nederst på denne side.

Materialer:

 • Rødt jersey stof eller andet strækbart stof
 • Hvidt strækbar og vamset forstof, jeg brugt en tynd hvid fleece
 • Hvidt garn til kvasten

Mål babys hoved. Mønsteret er lavet ud fra Hjaltes mål og han er 46,5 cm. For at ændre på størrelsen må du lægge ekstra sømrum til  (eller trække fra) mønsteret. Det er dog ret lige til, da formen på huen ikke er besværlig. Huens pasform er lavet således, at den sidder tæt til hovedet. Jeg ville gerne have at den holdt ørerne varme og ikke sad og flappede. Derfor er det også vigtigt, at det materiale du bruger til at sy huen af kan give sig bare en lille smule.

20161201_101136

Klip to hue-dele i rød og to i hvid. Klip to stk. huekanter i det hvide stof også. Husk at tjekke at stoffets stræk er i bredden af huen og ikke i længden (klog af skade 🙂 ) Sy de to røde mønsterdele sammen, ret mod ret. Retsiden er stoffets forside. Sy de to hvide hue-dele sammen. Fleece har ikke ret- og vrangside, så her kan du ikke lave fejl. Sy de to huekanter sammen på samme måde.
Klip også to røde strimler på godt 20 cm. x 4 cm.  Dette skal blive til huens bindebånd. Fold båndets kanter ind til midten. Dvs. ca en cm. så kanterne de mødes.

20161201_101154

Fold nu båndet på midten igen. Den er altså foldet to gang nu. Giv nu bindebåndet en stikning. Bug den ene ende ind og sy den fast.

20161201_101206

Den hvide huekant skal nu vendes, således at den vender vrangen ind. Sy derefter huekanten fast på den hvide huedel (huedelen skal stadig have vrangen ud)

20161201_101217

Sæt den hvide huedel ind i den røde. Bug nu den hvide huekant op omkring huen. Sæt nåle hele vejen rundt. Sy en stikning (synlig søm) langs med huekantens øverste og underste kant. Tag dig god tid så det bliver pænt og så tæt på kanten som muligt. Det er vigtigt at du har sat mange nåle inden du syr, således at stoffet ikke kommer til at skubbe sig.

20161201_101230

Nu skal du lave en pompom. Klip en skabelon ud i karton eller kraftigt papir. Hvis du har glemt hvordan man laver en pompom har jeg lige sat et link ind til et guide her. video guide. Sy den færdige pompom fast i toppen af huen og sørg for at den hæfter både den inderste (hvide) og den yderste (røde) huedel sammen. Sy de to bindebånd fast hvor på øreklapperne.
Snip snap snude – så har du lavet en nissehue-hue

20161109_103220

Hvis du har lyst kan du købe mit mønster. Skriv blot en mail til mig med dit navn og telefon nummer. blogpost@signes-side.dk . Så sender jeg dig en anmodning på mobilepay. Når pengene er indbetalt sender jeg dig mønsteret via mail som PDF fil. Har du ikke mobilepay finder vi selvfølgelig også en løsning på det 🙂 Mønsteret koster 10 kr.
Mønsteret er 3 sider, hvoraf de to skal klippe-klistres sammen. De to sider overlapper hinanden ved den stiplede linje. Når du skal udskrive dit mønster fra printeren er det vigtig at du vælger “faktisk størrelse”. Du kan tjekke om dimensionerne er korrekte ved at måle den lille steg markeret på den første side. Den skal måle 3 cm hvis mønsteret er udskrevet korrekt.

20161127_102148

Jeg håber at du kunne bruge denne lille guide. God fornøjelse.

Med venlig hilsen Signe

8 tanker om “Nissehue-hue til de mindste

  • Hej Lene. Det er jeg glad for. Vil du sende mig en mail med navn og telefonnummer på blogpost@signes-side.dk. Så vil jeg sende dig en anmodning via mobilepay på beløbet og når det er modtaget får du en mail med et pdf mønster. Hvis du ikke har mobilepay finder vi selvfølgelig også en løsning. Mvh Signe

  • Hej Bente. Jeg er glad for at du kan lide huen. Mønsteret findes kun i baby størrelse, 9 måneder. Den er dog ret nemt at tilpasse i størrelsen til et større hovedmål. Hvis du kender målene kan du sagtens selv lægge de ekstra centimeter til i mønsteret. Hvis ikke du har mod på at gøre det selv vil jeg gerne hjælpe. Send en mail på blogpost@signes-side.dk så finder vi ud af det. Mvh Signe

  • hej Lone. mønsteret koster i dag 5 kr i anledning af at vi er begyndt på julemåneden. fra i morgen koster den 10 kr.
   mvh signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *