En nem efterårskrans – DIY

En nem efterårskrans

En efterårskrans til hoveddøren

En efterårskrans til hoveddøren

Hvem siger at det kun er til jul at man kan have en krans på døren? Jeg kunne ikke vente så længe og har derfor lavet en efterårskrans. Det tog 20 minutter og en gåtur med barnevognen til indsamling af materialer. Alt i alt, et hurtigt fiks 🙂

Materialer:

  • En bunke pinde, grene og bark. Alt hvad du kan finde som kan danne en solid krans
  • Pynt (grene med bær, mos, farverige blad, japanske lygter osv.)
  • En rulle ståltråd
  • En grensaks
  • En bidetang

20161030_133644

Start med at forme en rustik krans af grene. Læg dem på et bord og lav formen før du begynder at samle dem med ståltråd. Brug derefter ståltråden til at fæstne grenene. Pyt med at ståltråden er synlig, den skal nok blive usynlig inden du er færdig. Det vigtigste er at kransen bliver stabil og ikke falder fra hinanden hvis der bliver smækket med døren. Husk at lave et ”øje” i ståltråd så kransen kan hænges op.

Start med at lave en rustik krans af grene

Start med at lave en rustik krans af grene

Nu kan du faktisk allerede begynde at pynte kransen. Jeg startede med at vikle nogle tynde og smidige birkegrene omkring kransen, samt nogle pilekviste. Ved at sno og vikle disse grene omkring kransen, bliver der let dannet små hjørner og sprækker hvor man kan fæstne bladstilke og kviste med bær efterfølgende.

20161030_135832

20161030_135837

Nu kan du tilføje små detaljer og farverige blade eller bær.

20161030_140531

Der er ingen regler, kun leg. Bare du følger grund elementerne med at bygge en solid ramme og derefter udbygge med mindre og mindre dele. Jeg håber at jeg har kunne være med til at inspirere dig til at lave noget hyggeligt efterårspynt til din hoveddør.

20161030_140904


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *