Mors syskab

Nu skal I få lov til at se mit nye ynglings møbel. Denne gang er der ingen opskrift, ingen DIY eller brugsanvisning. Det er bare mors nye syskab 🙂

Et helt almindeligt computerskab, som nu er blevet til mit nye syskab


Gammelt skab får nyt liv som syskab

Ud ad til ser det jo ikke ud af meget. Det er bare et gammelt skab i fyrretræ.  Det er endda købt brugt. Jeg skal være den første til at indrømme, at det tænger til en gang maling. Det har der bare  ikke været tid eller overskud til på nuværende tidspunkt. Men pyt med det, det er fuldt funktionsdygtigt og for længst taget i brug.

Men lad os nu åbne syskabet og se hvad det gemmer af hemmeligheder.

Skabet er oprindeligt lavet som et computerskab. Helt tilbage fra den gang hvor en computerskærm var store som en ølkasse. Nu er der efterhånden ikke mange computere tilbage af denne kaliber, og skabene er blevet sat fri til at finde nye livsopgaver. Jeg har købt dette skab til den svimlende sum af 250 kr.


Ja ja det er jo bare et syskab med alt mit skrammel. Men jeg har nøje planlagt hvor alt skulle placeres og ikke mindst hvor selve skabet skulle stå ( 😉 )

 

 

 

 

Skabet har en udtræksplade som tilmed har ekstra “vinger”.  Dette er selve sybordet. Det er ikke helt bygget til vægten (og ikke mindst svingningerne) af en symaskine. Jeg gætter på at pladen oprindelig var til computerens tastatur. Det fungerer dog perfekt til sybord,  men kun så længe at mine arme hviler på bordkanten, mens jeg syr. Det holder bordpladen i ro, mens maskinen drøner afsted.


På skabets bagvæg er der hylder til småting. Den øverste hylde er med riller, som nok har været brugt til at opbevare cd-rom’er mm. Jeg har selv sat de to nederste hylder ind. Her opbevarer jeg knapper, sytråd, rib, elastik osv. Bemærk det blå syskrin. Det er et arvestykke fra min oldemor, Astrid.  Det var oprindeligt grønt, og jeg elsker det. Det er skønt at have familiens klenodier i brug.


Syskabets nederste etage har store dybe hylder, og her opbevarer jeg en stor del af mit jerseystof og mindre rester.  Der selvfølgelig ikke plads til alt, og de store stykker uld mm. lige på fjernlageret (i bunden af et stor skab på gæsteværelset). Jeg kan rigtig godt lide at kunne se mine stoffer og blive inspireret af farver og mønstre. Det sker jo så let at man ellers glemmer hvad man har på lager, og får købt for meget ekstra ind.  Jeg har lavet et lille forsøg hvor jeg sætter stoffet på højkant, frem for i bunker som jeg normalt ville gøre. Det har jeg gjort fordi jeg blev så usandsynlig træt af, at skulle have hele stofstakken ud hver gang jeg skulle bruge et stykke stof.  Det tager lidt tid at vikle stof på papplader, men jeg er meget begejstret for konceptet indtil nu, og overvejer kraftigt at gøre det med resten af mit stof.

 

 

 

 

Nederste hylde kan trækkes ud og det gør det lettere af få fat i sine stoffer. Under udtrækshylden er der lige plads til min skæreplade. Smart, smart, smart!


Der er også blevet plads til et lille ærmestrygebræt og et mini rejsestrygejern. Det er bare så fedt når man lige skal presse en søm eller sætte et strygemærke på. Mit “rigtige” strygebræt og strygejern står nemlig ude i bryggerset, og er lidt mere omstændeligt at få pakket både ud og væk igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På indersien af skabets låger er der monteret IKEAs nye Skådis plader. De er simpelthen så smarte. Pladerne er, som I kan se, forsynet med huller. I disse huller kan der opsættes div. tilbehør til Skådis så som: kroge, klemmer, hylder, bokse til opbevaring osv. På disse to plader har jeg alt det vigtigste udstyr lige ved hånden, mens jeg arbejder. Mine sakse, målebånd, nåle.

Når jeg er overskuds-agtig skærer jeg mere rib end jeg skal bruge, og det overskydende monteres på små ruller og hænges derefter i venteposition til næste projekt.  Som i kan se, sker det ikke så ofte at jeg får lavet ekstra.


Selv et lille skab kan indeholde meget syglæde. Jeg har en fantastisk fornemmelse hver gang jeg åbner mit syskab. der er lidt Wolly Wonka over det.

Jeg behøver nok ikke at fortælle hvor begejstret jeg er for mit syskab. Det er en fantastisk kombination af kreative impulser. At lave skabet har være lige så sjovt, som at tage det i brug efterfølgende.  Jeg håber at jeg har kunne være med til, at inspirere dig til indretning din egen syhule.  Skriv gerne en kommentar eller spørgsmål til dette indlæg, og jeg skal gøre mit bedste for at besvare dem.

Og inden I spørger til, hvad jeg er ved at sy på billedet, giver jeg jer en lille forsmag her. Jeg vil ikke røbe hvad det bliver til. Det må I vente med at se, til en anden dag.  Jeg kan blot sige at det er et mønster jeg selv har lavet, og så ved man aldrig rigtig hvordan det færdige produkt bliver. Men det er jo netop en del af legen.

Rigtig god weekend til jer alle.

Med venlig hilsen Signe

 

2 tanker om “Mors syskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *