Juledekoration med hyacinter

Hyggelige hyacinter

Juledekorations inspirations DIY

Nu er der ved at være kommet lidt pynt op hist og her i vores lille hus. Jeg laver denne dekoration med hyacinter hvert år og den kan friskes op flere gange i løbet af vinteren.

Den starter altid som en juledekoration med julekugler, men når julen er slut bliver julekugler udskiftet med kogler, og så får den lov at stå til jeg ikke gider at se på den. Grannet og hyacinterne må dog skiftes løbende for at kunne se pæne ud så længe:-)

Mange mennesker er lidt trætte af hyacinter fordi de altid bliver så lange og ranglede, for til sidst at vælte. Der er heldigvis en nem løsning: Stop med at vande dem! Jo mere vand de får, jo mere vokser de. Jeg vander mine en enkelt gang eller to, og kun med få dråber. Prøv selv og hvis de begynder at se lidt trætte ud, kan du jo give dem en lille tår at drikke.

Overvej også om du måske vil plante hyacinterne ud i haven på et senere tidspunkt. Jeg plejer at lave en papirspose hvor i jeg lægger alle de blomsterløg jeg har haft inde i huset vinteren over. Der kan godt nå at komme rigtig mange når sæsonen for blomsterløg slutter efter påske.  Jeg børster jord af løgene og klipper toppen af inden jeg lægger løgene i posen. Posen opbevares bedst køligt på terrassen. Så planter jeg løgene ud i løbet af sommeren hvor jeg nu kan finde plads i haven.

Materialer:

  • Hyacinter i potte
  • Gran
  • Kogler, gerne forskellige størrelser og typer
  • Julekugler
  • Potte eller fad
  • Stanniol
  • Rosensaks
20161205_101339

Materialer til hyacintdekoration. Hyacinter. Potte. Gran. Koger og kugler.

Materialerne jeg bruger er rester fra da jeg lavede kalenderlys mm. Jeg har altså ikke købt andet end hyacinterne denne gang.

Her følger en lille billedmontage af min arbejdsgang. Jeg håber det kan være en inspiration.

20161205_101331

Alt er klart til start. Jeg bruger nordmannsgran og Cryptomeria med de små fine kogler.

20161205_101524

Jeg har valgt 3 hvide hyacinter. De bliver pakket ind i sølvpapir for at de bedre kan vandes, selvom jeg kun vander dem en enkelt gang eller to.

20161205_101930

Sæt små og lidt større grankviste rundt langs kanten. De skal ikke fastgøres. Jeg bruger to typer gran(nordmannsgran og Cryptomeria).

20161205_102225

Læg kogler af forskellig størrelse og art rundt melle grangrene og hyacinter. Jeg har brugt fyrrekogler, rødgran, lærkekogler og ellekogler.

20161205_102448

Dekorationen skal ikke blive for “naturlig” så den får lige et par julekugler i forskellig størrelse og farver :-). Jeg har vagt blå og sølv, da det vil passe godt til de hvide hyacinter jeg har valgt.

20161205_103310

Det færdige resultat kommer først om nogle dage når hyacinterne blomstre og stuen dufter af blomster.

20161205_103320

Dekorationen set fra oven. Jeg kalder det struktureret rod. Intet er tilfældigt placeret, men det må gerne se sådan ud.

20161205_103242

Jeg er ganske tilfreds med resultatet og må nu blot vente på, at den vil begynde at blomstre.

Jeg håber at du har fundet min lille billedmontage inspirerende.

20161214_094210


Husk at der på søndag er en ny adventskonkurrence her på Signes-side.dk eller på Facebook Link til FB. Næste gang handler det om oldemors gamle korsstingsbroderier. Mere vil jeg ikke sige nu. Du må selv ind og læse resten på søndag.

Med venlig hilsen Signe


Forhandler af diverse dekorationstilbehør:Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *